De auto’s bewegen onrustig of althans dat proberen ze. Het verkeer op de Gentse binnenring zit immers muurvast. De duif op de middenberm trekt er zich niet teveel van aan. Ze pikt rustig om zich heen. Een chauffeur zoekt zijn heil op een andere rijstrook. Tevergeefs. Het gras blijft er onverstoorbaar bij. Het zonnetje verdampt haar dauwdruppeltjes. De auto’s om me heen dampen tot onweerswolken boven de bestuurders. De eerste lentebloemetjes warmen hun blaadjes en stralen. Voor geluk moet je duidelijk op de middenberm zijn. De file beweegt zich moeizaam verder. Ik hou van deze file. Ze maakt me gelukkig want ik waan me op de middenberm. Ik fladder er rond en groet de middenbermdingen.

Ik zie er de jongeman van 18 terug. Hij vertelt met ongekend enthousiasme over zijn 1e bachelor, over zijn ondernemende projecten. Hij weet perfect wat hij wil en wat belangrijk is in het leven. Ik dwaal even terug naar toen ik 18 was: een ongeleid projectiel, verdwaald in zijn bestaan, botsend op elke muur. Het raakt me kippevelgewijs zo’n jonge kerel te horen die zo positief en zelfverzekerd in het leven staat.

Een auto achter mij tuutert dat ik vooruit moet. Met tegenzin rijd ik verder. Gelukkig wordt het snel weer rood en kan ik terug naar het midden. Nog even. Heerlijk soezen.
Mijn dochters voetballen op het grasveld. Rode wangen van plezier. Hier, waar zij nu ravotten, aan de rand van de tennisvelden, had ik als kind ooit een van de moeilijkste afscheidsmomenten. Ik vertrok met mijn vader voor 2 jaar naar Algerije. Het beeld van nog even omkijken in de auto zal ik nooit vergeten. Hier vandaag terug mogen toeven, samen met haar, is dus dubbel genieten.

De tijd wil verder. De file lost op. Ik laat het middenbermgeluk achter me. Ik draai de Overpoort in. Hier komt binnenkort de nieuwe Quick. Ik maak me snel uit de voeten. Snel gaan werken zodat ik snel terug kan, naar de middenberm.

 

Foto: Pixabay

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here