© Nele Van Canneyt

Ik leg kleurbeelden vast van een mysterieuze realiteit. Ik dagdroom graag, ik dool graag rond, ik reis, en ik projecteer mijn eigen gedachten en interpretaties op echte situaties die ik in het dagelijks leven tegenkom, en deze leg ik vast. In mijn hoofd voeg ik daar tijdens het fotograferen vaak voor mezelf een verhaal aan toe, een interpretatie, zoals de kijker van het beeld ook een interpretatie zal toevoegen. De beelden die ik fotografeer zijn niet  geënsceneerd. Ik kom de beelden tegen tijdens mijn tochten, wanneer licht, moment, emotie en kleur samen lijken te vallen.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door mensen in hun omgeving. Ik reis, ik dwaal, en onderweg vind ik interessante situaties over mensen, en plaatsen en licht die me een inspirerend gevoel geven. Ik vraag me altijd af wat mensen denken en voelen op dat moment dat ik ze fotografeer. Soms fotografeer ik enkel hun omgeving.
Een beeld kan op verschillende manieren worden gezien of geïnterpreteerd. De vragen en interpretaties van de kijker zijn voor mij net zo belangrijk als wat er echt aan de hand is op de foto. De meeste afbeeldingen werken autonoom, de betekenis van de afzonderlijke afbeeldingen kan verschuiven naargelang de volgorde waarin ze worden weergegeven.

https://nelevancanneyt.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here