bron & afbeelding: Netwerk Bewsut Verbruiken

Op 23 mei opent de allereerste Babytheek, de bibliotheek voor babyspullen in Elsene. Dat is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken vzw en het gemeenschapscentrum Elzenhof. Met dit project willen de initiatiefnemers kwalitatieve babyspullen toegankelijk maken voor een breed publiek.

Bibliotheek voor babyspullen

Een baby in aantocht? Dan moet je volgens de vele geboortelijsten heel wat nieuwe spullen aankopen. “Nochtans worden veel babyspullen slechts kort of nooit gebruikt. Jonge ouders kijken aan tegen forse kosten, terwijl 4 op 10 kinderen in Brussel opgroeien in armoede”, zegt Sarah van Riel van GC Elzenhof. De nieuwe uitleendienst voor babyspullen wil duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen.

Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of wil kiezen voor minder spullen… De Babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de Babytheek voor babyspullen. “Het project wil zo bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een borstvoedingkussen aankopen als je die binnen enkele maanden toch niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat (want er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden) en voor je portemonnee”, zegt Eva van Velzen van Netwerk Bewust Verbruiken.

Hoe werkt de babytheek?

Iedereen kan lid worden van de Babytheek. De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, ketjes en nieuwkomers, minimalisten en uitprobeerders,… Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen. Je kan maximum 4 spullen ontlenen voor lange termijn (max. 6 maanden), korte termijn (max. 3 weken) en testtermijn (max. 2 weken). De Babytheek zal elke woensdag open zijn in het GC Elzenhof, meer informatie vind je op www.babytheek.be.

Geef mee het startschot

Kom samen met ons vieren, of ontleen als eerste babyspullen voor jouw kleine spruit. Welkom op woensdag 23 mei van 16u tot 19u in GC Elzenhof (Kroonlaan 12, 1050 Elsene). Wat staat er op het programma? Doorlopend hapjes en sapjes voor kinderen en ouders – om 16u30 een workshop zero waste baby (in het Frans/Engels) – om 17u de opening van de allereerste Babytheek – vanaf 18u een babyborrel.

Meer informatie op www.babytheek.be of het Facebook-event.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here