bron en foto: UZ Leuven

UZ Leuven ontvangt een schenking van ruim één miljoen euro voor klinisch onderzoek. Een Nederlandse familie doet, na eerdere donaties, deze belangrijke schenking uit erkentelijkheid. Zes medische afdelingen krijgen op die manier een extra impuls voor hun onderzoekswerk.

Uit appreciatie voor de deskundige en humane medische zorg heeft dezelfde Nederlandse familie ook eerder al aanzienlijke schenkingen gedaan aan verschillende afdelingen van UZ Leuven. De familie is daarmee een van de grootste privéschenkers aan UZ Leuven.

Die eerdere schenkingen hebben bijgedragen tot enkele veelbelovende onderzoeksresultaten. Ze hebben met name geleid tot een baanbrekende, radicale ommekeer in de aanpak van de acute behandeling van jonge kinderen met ernstige ziekten of trauma’s in de afdeling intensieve zorg. Die nieuwe aanpak zal mogelijk wereldwijd gevolgd worden.

Budgettaire krapte treft ook de financiële tegemoetkomingen aan het medisch-wetenschappelijk onderzoek, dat alsmaar meer aangewezen is op bijkomende financiële middelen, zoals schenkingen van particulieren. In tegenstelling tot in België zijn dergelijke schenkingen in Nederland niet ongebruikelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here